rulada de spanac cu branza

Ingrediente:

•    100 g făină
•    100 g unt moale
•    200 ml lapte
•    300 g spanac congelat
•    2 ouă
•    200 g smântână grasă
•    200 g brânză feta
•    1 ardei gras
•    sare
•    piper
•    mărar

Mod de preparare:

Untul tăiat cubuleţe se pune într-o tigaie. Se adaugă spanacul tocat mărunt şi făină şi se amestecă până se leagă. Apoi se adaugă laptele călduţ, puţin câte puţin şi se amestecă bine. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească, apoi se adaugă ouăle bătute spumă, un praf de sare şi piper.
Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetata cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, aproximativ 15-25 de minute la foc potrivit.

Între timp, se pregăteşte crema de brânză: smântână şi brânză feta se amestecă bine, formând o pastă omogenă. Se adaugă condimente şi mărar tocat mărunt.

Spanacul se scoate din cuptor, se desprinde imediat de pe hârtia de copt şi se aşează pe covoraşul de sushi. În lipsă se foloseşte un prosop uscat. Peste blatul de spanac se întinde uniform crema de brânză şi ardeiul tăiat fâşii, iar apoi se rulează atent.

Când se răceşte, se taie felii.

Serviţi cu plăcere o porţie de ruladă de spanac cu cremă de brânză!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *