Ruladă vărgată cu vişine şi cremă mascarpone

Atunci când vrei să impresionezi, nu trebuie neapărat să faci un preparat sofisticat, greu de realizat, ci poţi face unul foarte simplu, dar prezentat într-un mod inedit. Iată aşadar cum ne propune Irina Modog să tranformăm un desert aparent banal, într-un preparat extraordinar, care pe lângă gustul său desăvârşit, fin şi delicat, are şi un aspect aparte.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri ulei
- 5 linguri făină
- 1 lingură cacao
- 500g mascarpone
- 2 linguri zahăr farin
- Vanilie
- Vişine
Mod de preparare:
Un albuş de ou cu o lingură de zahăr se bate spumă, apoi se adaugă gălbenuşul frecat cu o lingură de ulei. Se încorporează lingură de cacao.
Cu această compoziţie pusă într-un pos de cofetărie, se trasează pe o hârtie de copt forme geometrice diverse.
Restul de oau se separă şi albusurle se bat spumă cu 5 linguri de zahăr, apoi se adaugă gălbenuşurile frecate cu 5 linuguri de ulei. Se încorporează făină turnată în ploaie şi se amestecă de jos în sus.
Compoziţia se toarnă peste hârtia cu foromele geometrice aşezată într-o tavă de copt. Se nivelează şi se da la cuptorul preîncălzit la foc mediu.
Se lasă 15-20 de minute, până se rumeneşte frumos, fără să se ardă.
Între timp se prepară crema din mascarpone mixat bine cu zahăr pudra şi vanilie, în care se pun vişinile fără samburi.
Când foaia de ruladă este răcită, se întinde pe o foaie de plastic sau într-un prosop curat (atenţie însă ce prosop folosit să nu se lipească foaia de el), se aşează creama de mascarpone în strat uniform, iar apoi se rulează strâns ajutându-ne de folie (prosop). La sfârşit se împachetează strâns în folie şi se da la frigider pentru câteva ore până se încheagă bine, şi se întrepătrund gusturile.
Spor la treaba şi poftă bună!