Rulou cu avocado şi crab

Rulou-cu-avocado-şi-crab

Ingrediente:

  • 300-350gr. crab
  • 1 avocado
  • 6 foi de orez sau foi de patiserie
  • 1 lămâie verde
  • 2 lămâi galbene
  • 1/4 fenicul
  • 4 roșii cherry
  • 1 ceapă albă
  • puţin ghimbir
  • puţin coriandru
  • 5 arpagic
  • 4 bucăți de ghimbir confiat
  • flori de rozmarin și limba mielului
  • 6 linguri ulei de alune
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 lingură oţet balsamic alb
  • 2 linguri zahăr brun

 

Mod de preparare:                     

1. Gătiţi bucata de crab în apă sărată. Scurgeţi şi scoateţi coaja.

2. Caramelizaţi lămâile într-o tigaie, cu 2 linguri de zahăr brun.

3. Tăiaţi şi curăţaţi ceapa, ghimbirul, coriandrul, feniculul şi arpagicul şi adăugaţi la carnea de crab. Preparaţi un sos din 6 linguri ulei de alune, 1 lingură suc de lămâie, 1 lingură oţet balsamic, sare şi piper. Turnaţi 3 linguri de sos peste carnea de crab, amestecaţi şi lăsaţi pe foc până când sunt gătite.

4. Tăiaţi două felii de lămâi caramelizate. Restul tăiaţi în bucăţi. Amestecaţi cu sosul rămas. Tăiaţi avocado în felii subtiri de 2 mm. şi stropiţi cu lămâie.

5. Pe fiecare foaie de orez puneţi câte 6 felii de avocado şi 2 linguri din amestecul de carne. Împachetaţi foaia şi lăsaţi 15 minute să se răcească înainte de servire.

6. Decoraţi fiecare rulou cu avocado şi crab cu felii de lămâie caramelizate, plante medicinale si aromatice, câteva rosii cherry, bucăţi de ghimbir confiate şi piper.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *