rulouri de legume

Ingrediente:

  • un aluat de foietaj
  • 200 g ciuperci proaspete
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel mic
  • 1/2 ardei roşu
  • 1/2 ardei verde
  • 2-3 fire ceapă verde
  • pătrunjel verde
  • cimbru
  • sare, piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Se taie în cubuleţe mici ciupercile, dovlecelul, ardeiul şi ceapa verde. Morcovul se dă pe răzătoarea mare. Se pun toate într-o crăticioară ce nu se lipeşte (din ceramică sau Teflon) şi se pune la foc iute. Se condimentează cu sare, piper, cimbru. Se mai adaugă puţină apă şi se amestecă să nu se lipească. La sfârşit, cu 2-3 minute înainte de a lua de pe foc, se adaugă 1-2 linguriţe de ulei. Se adaugă pătrunjel verde tocat şi se lasă să se răcească.

Între timp, aluatul de foietaj se taie fiecare foaie în 3 părţi egale pe lăţime. Se pune umplutura la un capăt şi se rulează. La fel se repetă şi cu celelalte părţi de aluat până se termină umplutură. Se aşează pe o tavă cu hârtie de copt, se ung cu puţin ulei, se presară susan, apoi se dau la cuptor.

Se lasă aprox 20 de minutela foc potrivit, până se rumenesc. Se pot servi cu salată de crudităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *