Saag Aloo (piure indian de spanac cu cartof)

Saag Aloo (piure indian de spanac cu cartof)

Ingrediente:

  • 4 cartofi mijlocii
  • 2 căni mari de spanac fiert sau decongelat
  • 1 lingură ulei vegetal (eu am folosit de măsline)
  • 1 linguriţă chimion
  • 1 linguriţă mix curry
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă praf de tumeric
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 linguriţă coriandru pulbere
  • 1 linguriţă de boia de ardei iute (opţional)
  • 2 linguri smântână de cocos
  • Apa de la o nuca de cocos (ca tot o aveam in casa, nu e obligatoriu)

 

Mod de preparare:

În mod normal se prăjesc condimentele cu cartofii înainte. Eu însă prefer un preparat mai sănătos, să îi pot da şi copilului din el. Aşa că am fiert bine cartofii, că să se sfarme uşor în preparatul final. Se pot face al dente dacă doriţi să rămână întregi.

Într-o tigaie cu fundul gros am pus spanacul tocat mărunt, cu 2 linguri din apă în care au fiert, am adăugat condimentele (mai puţin boiaua pe care am pus-o la sfârşit,abia după ce am “extras” porţia copilului), usturoiul zdrobit şi uleiul. Am lăsat la foc mic cu capac timp de 10 minute până a scăzut puţin. Apoi am adăugat smântână de cocos şi am încorporat cartofii, amestecând uşor să nu îi fac chiar piure. Am pus capacul şi am mai lăsat încă vreo 15 minute.

Pe pat de orez basmati…este un adevărat deliciu!

Saag Aloo (piure indian de spanac cu cartof)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *