Salam de biscuiţi cu fructe uscate

Salam de biscuiţi cu fructe uscate

Ingrediente:

  • 300g biscuiţi populari (de post, fără zahăr)
  • o cană stafide
  • o jumătate de ceaşcă de curmale
  • o ceaşcă de alune
  • 200 ml smântână de cocos
  • 2 linguri pudră de roşcove
  • nucă de cocos rasă

Mod de preparare:

Curmalele şi stafidele se lasă la rehidratata de seara până dimineaţa. Sau dacă nu aţi făcut acest lucru şi nu mai aveţi timp să le lăsaţi câteva ore, le puneţi în apă caldă şi le lăsati minim 30 minute.

Apoi, în vasul de la robotul de bucătărie se toarnă stafidele şi curmalele rehidratate şi le mixati până devin o pastă. Adăugaţi apoi pudra de roşcove şi smântână de cocos şi aţi format o pastă omogenă pe care o puneţi într-un bol separat.

Alunele crude le puneţi într-o tigaie incinsă şi le lăsaţi câteva minute să devină uşor arămii, după care le mărunţiţi.

Biscuiţii îi mărunţiţi şi pe ei, fie cu robotul de bucătărie cum am făcut eu, dar vor ieşi bucăţele mai mici, fie în mâini şi îi lăsaţi mai măricei. Cum preferaţi.

Adăugaţi alunele şi biscuiţii peste pasta de fructe uscate şi amestecaţi apoi toate ingredientele bine.

Compoziţia se împarte în două şi se pune pe câte o foaie de plastic, se rulează strâns şi se presează dându-le forma cilindrică. Se desface folia, se pudrează cu nucă de cocos şi se mai strânge o dată. Apoi se lasă la rece minim 20-30 de minute.

Se taie în felii de aproximativ 1cm  şi se serveşte lângă un pahar de lapte sau lângă cafea.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *