Salam de biscuiţi cu lapte de cocos şi curmale

Reţetă recomandată după vârsta de 9-10 luni

De ce să consumăm curmale:

Curmalele reprezintă o sursă importantă de antioxidanţi: vitamina A şi C, betacaroten, polifenoli, iar în acelaşi timp conţin o cantitate însemnată de proteine şi fibre. Totodată, sunt un depozit însemnat de minerale şi vitamine din grupul B.

Curmalele reprezintă un elixir al tinereţii ajutând tenul să îşi menţină elasticitatea şi frumuseţea, iar datorită aportului important de calciu ajuta la menţinerea unei danturi sănătoase. În plus curmalele reprezintă o sursă importantă de energie pentru organism, dar şi un aliment recomandat în curele de slăbire şi pentru reglarea metabolismului.

De ce să consumăm lapte de cocos:

Laptele de cocos este un alimnet care ajută organismul să lupte împotriva diverselor afecţiuni, având un rol antibacterian. Este un bun întăritor pentru sistemul imun, protejând corpul împotriva răcelilor şi virozelor. Reprezintă un bun remediu şi pentru durerile în gât.

Acest aliment are un conţinut bogat în vitamină C, dar şi în minerale: calciu, fier, magneziu,fosfor.

Laptele de cocos poate ţine locul laptelui de vacă pentru persoanele ce adoptă un regim alimentar vegetarian sau au intoleranţă la lactoză. Poate fi folosit cu success în cazul afecţiunilor hepatice, herpesului sau constipaţiei.

Ingrediente:

  • 200g biscuiţi
  • 100 g pudră sau fulgi de roşcove
  • 150g curmale
  • 200g lapte de cocos•
  • 2 linguri sâmburi migdale
  • esenţă d e trandafiri
  • fulgi de cocos

Mod de preparare:

Curmalele se pun la înmuiat pentru aproximativ 10 minute, apoi se scot, se curăţă de sâmburi şi se pun în blender. Se adaugă sâmburii sau fulgii de migdale şi începe să se mixeze. Când ingredientele s-au mărunţit bine, se adaugă laptele de cocos şi se continuă mixarea până se formează o pastă consistentă. Conţinutul se răstoarnă într-un castron, iar în continuare cu ajutorul blenderului se mărunţesc şi biscuiţii împreună cu fulgii de roşcove. Pulberea formată se răstoarnă peste compoziţia de curmale, migdale şi lapte de cocos, se adăugă şi esenţă de trandafiri, după care se amestecă bine.

Cu ajutorul unei spatule se răstoarnă copozitia pe o folie de aluminiu şi se rulează uşor dandu-i forma unui salam. Se pudrează cu fulgi de cocos şi apoi se îmbracă în folie presând uşor, după care  se lasă la rece aproximativ o oră.

  DSCN1442

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *