Salată Boeuf vegetariană

Ingrediente

  • 1kg cartofi
  • 5 morcovi
  • 400 g mazăre
  • 800 g gogoşari muraţi
  • 800 g castraveţi muraţi
  • O cutie de porumb
  • O lingură muştar
  • Zeamă de la o jumătate de lămâie
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare

Cartofii şi morcovii, se spală bine şi se curăţă, după care se pun într-o oală la fiert.

Se încearcă morcovii cu o furculiţă şi dacă pătrunde uşor, înseamnă că sunt gata. Se scot din apă şi se lasă să se răcească. Cartofii şi morcovii fierţi se toacă cubuleţe.

Murăturile se taie cubuleţe mici şi se storc bine de zeamă înainte de a fi adăugate peste celelalte ingrediente.

Se adaugă mazărea şi se amestecă astfel toate legumele.

Maioneza se pregăteşte mixând cu un blender vertical porumbul, apoi adăugând uleiul şi muştarul, până se obţine o pastă omogenă.

Se lasă la frigider minim câteva ore pentru a se combină gusturile.

Gustul desăvârşit îl are abia a două zi, chiar a treia zi fiind totul vegetaria ;)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *