salata-cu-taitei-si-somon

Ingrediente:

  • 500gr. tăiţei de orez
  • 1 buchet bok choy
  • 150gr. mazăre
  • 1 morcov, tăiat în fâșii subțiri
  • ulei de măsline
  • 4 fileuri mici de somon
  • 1 ardei roșu, tăiat în fâșii subțiri
  • 400gr. de porumb baby, tăiat în lungime
  • 1/4 ceaşcă suc de lămâie
  • 2 linguri de sos de ardei dulce
  • 1 linguriţă ghimbir tocat

 

Mod de preparare:

1. Puneți tăiţeii într-un castron mare rezistent la căldură și acoperiţi cu apă clocotită timp de 10 minute, apoi scurgeţi bine.

2. Scoateți capetele și separaţí frunzele de la bok choy. Spălaţi, uscaţi şi apoi tăiaţi frunzele de tulpini.

3. Tăiaţi tulpinile transversal, în felii de 1cm, și frunzele de-a curmezișul, în bucăţi de 2cm.

4. Opăriţi tulpinile, mazărea și morcovul apoi scurgeţi bine de apă.

5. Ungeţi cu puţin ulei o tigaie şi gătiţi somonul la foc mediu-scăzut timp de 3 minute pe fiecare parte. Când este gata, scoateţi pe o farfurie şi acoperiţi cu folie.

6. Între timp, puneți fideaua și legumele într-un castron mare. Într-un castron mic, amestecaţi sucul de lămâie, sosul dulce şi ghimbirul. Turnaţi soul peste salata de tăiței şi amestecaţi bine.

7. Împărțiți salata în farfurii de servire şi puneţi deasupra bucăţi de somon.

8. Condimentaţi cu piper proaspăt măcinat.

9. Puteţi decora această salată cu tăiţei şi somon cu frunze de coriandru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *