Salata-de-avocado-si-creveti

Ingrediente:

  • 3 linguri unt
  • 3 ulei de măsline
  • 3 caţei de usturoi, tocaţi
  • 1 linguriţă fulgi de ardei iute zdrobiţi
  • 500gr. creveţi
  • 1/2 ardei gras roşu, tăiat cubuleţe
  • 2 cepe feliate
  • 4 linguri coriandru tocat
  • 2 avocado, cubuleţe
  • 1 grapefruit feliat
  • 1 portocală feliată

Dressing:

  • 1/2 ceaşcă suc de lămâie
  • 1 linguriţă zahăr
  • 2 linguriţe sos de Tabasco
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 1/2 ceaşcă ulei de măsline
  • 1/2 linguriţă sare

 

Mod de preparare:

1. Încălziţi uleiul şi untul şi adăugaţi creveţii, usturoiul şi ardeiul. Prăjiţi creveţii 1 minut pe fiecare parte, până când capătă culoarea roz. Scoateţi din tigaie şi acoperiţi cu un capac.

2. Pregătiţi sosul: amestecaţi într-un castron mic sucul de lămâie, zahărul, Tabasco, usturoiul, uleiul de măsline şi sarea. Adăugaţi ardeiul gras, ceapa, coriandru, avocado, grepfrut şi portocala.

3. Puneţi sosul în farfurii şi acoperiţi cu creveţi. Presăraţi frunze de coriandru deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *