Salată de Boef

Salată de Boef, este pentru mulţi vedeta sărbătorilor de iarnă. Printre atâtea preparate grele din carne, acest preparat este mai mult decât necesar.
Iată care este secretul unei salate Boeuf cu adevărat reuşite, după cu ne povesteşte prietena noastră Florentina Vasilescu, a cărei reţete o regăsiţi mai jos.
Ingrediente :
- 3 kg cartofi
- 4 morcovi potriviţi
- 800 grame castraveţi acri
- 800 grame ardei gras acru
- 3 ouă
- ulei (pentru maioneză)
- 200 grame mazăre la cutie fiartă
- sare
Mod de preparare :
Punem la fiert cartofi cu morcovi. Separat punem la fiert 2 ouă pentru maioneză.
Între timp tocăm acritură până fierb cartofii cu morcovi.
După ce au fiert legumele le scoatem într-un bol şi lăsăm să se răcească bine.
Până se răcesc facem maioneza din 2 gălbenuşurile fierte şi un gălbenuş crud.
După ce s-au răcit legumele le tocăm mărunt, cât mai egal.
Punem peste cartofi acritura scursă bine între mâini (dacă nu scurgem acritura îşi lasă apă multă în salată şi îşi schimbă gustul).
Punem şi mazărea scursă bine, maioneza şi sarea.
Amestecăm bine până se omogenizează bine.
O punem în bol sau farfurie şi o ornăm după preferinţele fiecăruia.
Aşadar, secretele unei salate Boeuf cu adevărat reuşite stau pe lângă calitatea produselor, în cantităţile în care acestea se combină, dar şi în modul lor de tăiere, care dă texturapreparatului. Şi bineineles nu uitaţi să scurgeţi foarte bine toate ingredientele înainte de a le combina 😉
Poftă bună!