Rețetă recomandată după vârsta de 1 an

Aseară mi s-a făcut poftă de salată. Nu orice fel de salată, ci orientală. Așa cum o făcea bunica când eu eram copil iar ea, salata, era “orizontală”. Sau “orientată”. Sau, oricum ar fi fost, nu înțelegeam sensul cuvântului “oriental”. Acum, că-mi mai spune câte ceva, nu înțeleg de ce o salată din cartofi fierți cu ceapă, ouă fierte, eventual maioneză și oarece acru printr-însa, s-ar numi “orientală”. În fine, am decis să-mi duc la capăt pofta dar până să mă apuc, destinația mea s-a schimbat. Vă povestesc mai jos ce a ieșit din dorința mea “orientală”:

Am adunat ingredientele:

  • 4 cartofi cu coajă cu tot
  • 1 măr (am mâncat odată o salată din măr și cartof lângă un hering marinat, grozavă amintire mi-a rămas de atunci)
  • 1 ceapă
  • 1 catel usturoi
  • condimente – sare, piper, pătrunjel, coriandru
  • zeama de la 1/2 lamaie

Am pus cartofii la fiert, cu coajă cu tot.  Apoi am tăiat ceapa în rondele fine. Am tăiat mărul în cubulețe și l-am pus într-un bol împreună cu ceapa, cățelul de usturoi zdrobit  și pătrunjelul. Am stors puțină zeamă de lămâie peste ele și am amestecat bine. salata orientala

Am zdrobit piperul, sarea și coriandrul în mojar.

Am curățat cartofii, i-am limpezit cu jet de apă rece, i-am făcut cuburi și i-am amestecat cu celelalte ingrediente.

Am făcut dressingul pentru salată dintr-o lingură de zeamă de lămâie și două linguri de ulei de măsline extravirgin, amestecate cu o furculiță.

Asta-i salata.  Aromată, arome proaspete și fine, sățioasă!.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *