Pentru cina din aceasta seara am vrut sa prepar ceva usor, dar satios! Am combinat ce mai aveam prin frigider si ne-a iesit o super salata!

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 1 vânătă
  • 200 g  năut
  • 1 ceapa rosie
  • 3 linguri ulei de arahide
  • 2 linguri otet de vin alb
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 lingurita mustar
    Sare si Piper
    Menta
    Busuioc
Pentru dressing:
      250 g iaurt
      Piper alb
      1 vârf de cuțit de chimen
      2 linguri suc de lămâie
    putina menta tocata

salata de vinete si dovlecei cu naut

PREGĂTIRE:

Dovlecelul se spala și se taie pe lungime in felii groase de 5 mm. Se spala vinetele, se taie capetele și se taie, de asemenea,  în felii subțiri. Se presara cu sare si se lasa sa stea timp de 5 minute. Nautul se scurge de zeama (eu am folosit naut la conserva). Se curata ceapa si se taie în fâșii foarte subțiri. Se pune la incins putin ulei, se prajesc feliile de dovlecel în succesiune rapidă, astfel incat sa nu ramana semne de grătar, apoi se scot și pun într-un castron.
La fel se procedeaza si cu dovlecelul. Apoi, se adaugă năutul și ceapa, otetul, sucul de lamaie si se amesteca si mustarul, se condimentează cu sare, piper și un varf de cutit de zahăr.
Între timp, se amestecă ingredientele pentru dressing si se dau la rece pentru aproximativ 20 minute.
Peste naut, vinete si dovlecei se adauga dressingul de iaurt si se presara busuioc si menta.
Sa aveti pofta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *