Salată de ouă de după Paşte, cu sos de muştar şi ceapă

Dacă v-au rămas ouă fierte de la Paste (şi întotdeauna rămân câteva, nu-i aşa?), salata de ouă e cea mai bună destinaţie pentru ele. Sunt multe variante; iată una simplă, ce poate fi luată în caserolă la picnic sau la job.
Ingrediente:
- 2 ouă fierte (sau mai multe, în funcţie de numărul de persoane)
- 1 fir de ceapă verde
- sare
- piper
- sosul de muştar: 1 linguriţă de muştar, 2 cornişoni în oţet, 1 linguriţă de capere, 1/2 lingură de ulei de (de soia, de răpiţă), puţină apă. Curăţaţi ouăle şi feliaţi-le după plac. Tăiaţi cornişonii mărunt, la fel şi caperele. Peste acestea, într-un bol, adăugaţi muştarul şi amestecaţi bine. Picuraţi uleiul şi încorporaţi-l in sos. Îl puteţi subţia cu apă. Presăraţi ouăle cu puţină sare (muştarul este deja sărat) şi piper. Turnaţi sosul deasupra şi presăraţi ceapa verde tăiată fin.
E bună exact asa, nimic în plus. Pentru o masă mai consistentă, se poate alătura ton, somon sau macrou afumat şi baghetă proaspătă.
Sa aveti pofta!
sisterkitchen.ro