Salată de ouă de după Paşte, cu sos de muştar şi ceapă

Dacă v-au rămas ouă fierte de la Paste (şi întotdeauna rămân câteva, nu-i aşa?), salata de ouă e cea mai bună destinaţie pentru ele. Sunt multe variante; iată una simplă, ce poate fi luată în caserolă la picnic sau la job.

salata-cu-oua

Ingrediente:

  • 2 ouă fierte (sau mai multe, în funcţie de numărul de persoane)
  • 1 fir de ceapă verde
  • sare
  • piper
  • sosul de muştar: 1 linguriţă de muştar, 2 cornişoni în oţet, 1 linguriţă de capere, 1/2 lingură de ulei de (de soia, de răpiţă), puţină apă. Curăţaţi ouăle şi feliaţi-le după plac. Tăiaţi cornişonii mărunt, la fel şi caperele. Peste acestea, într-un bol, adăugaţi muştarul şi amestecaţi bine. Picuraţi uleiul şi încorporaţi-l in sos. Îl puteţi subţia cu apă.  Presăraţi ouăle cu puţină sare (muştarul este deja sărat) şi piper. Turnaţi sosul deasupra şi presăraţi ceapa verde tăiată fin.

E bună exact asa, nimic în plus. Pentru o masă mai consistentă, se poate alătura ton, somon sau macrou afumat şi baghetă proaspătă.

Sa aveti pofta!

sisterkitchen.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *