Salată de paste

Ingrediente:
- 500 g paste
- 6-7 roșii Cherry
- 200 g brânză sau cașcaval
- 1/2 bucată de castravete
- 10 Măsline (negre)
- 2 bucăți ceapă verde
- 1 cățel de usturoi
- Busuioc
- Otet de vin alb
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Pastele se fierb în apă cu sare. Când sunt gata, se clătesc cu apă rece și se pun deoparte. În acest timp, brânza sau cașcavalul se taie cuburi fine, la fel și roșiile cherry, măslinele și castravețele. ceapa se taie și ea în inele fine. Se pun toate ingredientele intr-un castron mare și se condimentează cu sare și piper.
Pentru marinată, se freacă usturoiul tocat mărunt cu 6 linguri de otet de vin alb si 4 linguri de ulei de măsline. Se toarnă peste salată și se amestecă ușor. Se lasă aproximativ 10-14 de minute, pentru a permite sosului să-și lase aroma completă.
Înainte de servire, se presară cu busuioc proaspăt tocat.
Să aveți poftă, este absolut delicioasă!