Pentru o altă zi caniculară în care nu doriţi să peterceti prea mult timp la bucătărie, reţeta pe care ne-o propune astăzi Elena Stoica, este o alegere perfectă. O salată săţioasă, gustoasă şi răcoritoare!

Salată de pui cu sos de brânză şi anchios

Ingrediente:

  • Un piept de pui
  • O salată verde mai mică
  • ¼ de varză albă
  • ¼ varză roşie
  • 2 morcovi
  • 100 g smântână de gătit
  • 2 căţei de usturoi
  • 2-3 capere
  • 2 bucăţele de anchois
  • O linguriţă zeamă de lămâie
  • O lingură ulei de măsline
  • Sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Mai întâi se pune pieptul de pui tăiat cubuleţe şi condimentat cu sare, piper şi oregano, la fript într-o tigaie grill.

Între timp se prepară sosul. Usturoiul se curăţă şi se pisează, apoi se freacă cu uleiul şi un praf de sare, până devine ca o maioneză. Peste acesta se adaugă zeama de lămâie şi smântâna, amestecând energic. În blender se mărunţesc caperele şi bucăţile de anchois, care se adaugă peste sosul rezultat. Se omogenizează, şi se dă la rece.

Salata se rupe în bucăţele mici, varza se taie subţire, iar morcovul se dă pe răzătoare.

Pieptul de pui tăiat cubuleţe, se adaugă peste salată, iar apoi se stropeşte cu dressingul obţinut.

Simplu, rapid, delicios!

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *