Salată de rucola cu ton

Astăzi nu am avut mult timp la dispoziţie pentru a –mi pregăti prânzul, aşa că optat pentru o salată hrănitoare, foarte uşor de preparat şi foarte savuroasa! Am servit-o alături de o chiflă din făină integrală cu seminţe de dovleac. Un adevărat deliciu!
Este un preparat ce poate fi pregătit foarte uşor şi la serviciu, pregătind dressingul de acasă, nu trebuie decât să fie amestecate ingredientele şi gata salata!
Ingrediente
- O jumătate caserolă de rucola
- 2 ceape verzi
- 3 ridichi roşii
- 2 linguri porumb fiert
- 2 linguriţe smântână de gătit
- o conservă ton în suc propriu
- o linguriţă ulei de struguri
- o crenguţă rozmarin proaspăt
- zeama de la o jumătate de lămâie
- piper proaspăt
- 2 linguri seminţe de floarea soarelui crude
Mod de preparare:
Salata de rucola se spală bine şi se scurge, după care se pune în bolul de salată. Se adaugă ridichile tăiate în jumătăţi de rondele, porumbul, ceapa tăiată mărunt şi peştele (scurs bine de suc).
Se prepară un sos dressing din: smântână, ulei, rozmarin (tocat mărunt în mojar), piper proaspăt măcinat şi opţional puţină sare, care se adaugă peste legume.
Se amestecă bine şi se ornează cu seminţe de floarea soarelui.