salata-spanac

Ingrediente:

  • 6 căni frunze proaspete de spanac
  • 1/3 ceașcă morcovi mărunțiti
  • 1 cană quinoa gătite
  • 1/4 cană semințe de dovleac
  • 1/4 cană afine uscate
  • 2 foi de viță de vie, tocate
  • 1/2 cană de fasole Garbanzo
  • 1/2 avocado, feliat
  • 6 linguri dressing morcov si ghimbir (vezi mai jos)
  • sare & piper

Mod de preparare:

Împărțiți ingrediente în două boluri mari de salată. Puneți aproximativ 3 linguri de sos de morcov si ghimbir la fiecare salată și amestecați bine. Condimentați cu sare și piper și serviți imediat.

Dressing morcov si ghimbir:

  • 4-7 morcovi de dimensiuni medii, curățați și feliați
  • 2 linguri de ceapă albă, tocată
  • 1 lingură de ghimbir proaspăt, tocat
  • 1 cațel de usturoi
  • 1/4 ceașcă de suc de lime
  • 1/4 cană de apă
  • 1 lingură de oțet din vin roșu
  • 2 linguri de ulei de susan
  • 1 lingură de sirop de agave
  • 1/4 linguriță de sare

Fierbeți morcovii într-o cratiță până când se înmoaie. Puneți celelalte ingrediente în blender și amestecați până când usturoiul este fin tocat. Adăugați morcovii și continuți să amestecați. Pentru a subția compoziția puteți adăuga mai multă apă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *