Salată de spanac

Ingrediente:
- 6 căni frunze proaspete de spanac
- 1/3 ceașcă morcovi mărunțiti
- 1 cană quinoa gătite
- 1/4 cană semințe de dovleac
- 1/4 cană afine uscate
- 2 foi de viță de vie, tocate
- 1/2 cană de fasole Garbanzo
- 1/2 avocado, feliat
- 6 linguri dressing morcov si ghimbir (vezi mai jos)
- sare & piper
Mod de preparare:
Împărțiți ingrediente în două boluri mari de salată. Puneți aproximativ 3 linguri de sos de morcov si ghimbir la fiecare salată și amestecați bine. Condimentați cu sare și piper și serviți imediat.
Dressing morcov si ghimbir:
- 4-7 morcovi de dimensiuni medii, curățați și feliați
- 2 linguri de ceapă albă, tocată
- 1 lingură de ghimbir proaspăt, tocat
- 1 cațel de usturoi
- 1/4 ceașcă de suc de lime
- 1/4 cană de apă
- 1 lingură de oțet din vin roșu
- 2 linguri de ulei de susan
- 1 lingură de sirop de agave
- 1/4 linguriță de sare
Fierbeți morcovii într-o cratiță până când se înmoaie. Puneți celelalte ingrediente în blender și amestecați până când usturoiul este fin tocat. Adăugați morcovii și continuți să amestecați. Pentru a subția compoziția puteți adăuga mai multă apă.