Pe o asemenea vreme caniculară, cine mai are chef de stat în bucătărie?

Prin urmare iată o reţetă simplă de salată, care să vă astâmpere însă şi foamea.

Salată de vară din paste

Ingrediente:

  • 300 g paste tip scoici
  • 2 roşii
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 2 inguri măsline negre feliate
  • O legătură pătrunjel
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • O lingură unt de cocos
  • Sare
  • Piper
  • Busuioc

 

Mod de preparare:

Patele se pun la fiert în apă clocotită pentru aproximativ 10 minute, conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Când sunt al dente, se scurg bine de apă şi se răstoarnă într-un castron. Se toarnă peste ele puţin unt de cocos şi se amestecă bine să nu se lipească. Se lasă la răcit.

Între timp se pisează usturoiul şi se amestecă cu iaurtul, apoi se taie roşiile cubuleţe. Când s-au răcit pastele se adaugă sosul de usturoi peste ele, apoi roşiile, măslinele şi pătrunjelul tocat. Se condimentează după gust, se amestecă cu grijă şi se dă la rece.

După 15 minute se poate servi această salată răcoritoare de vară.

Să aveţi poftă!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *