Ador salata de vinete, iar mai ales în combinaţie cu roşii şi brânză…nu m-aş opri din mâncat.

Nu m-am gândit însă niciodată să pregătesc salata de vinete în felul acesta cum ne propune mămica Elena Stoica. Şi ţinând cont că acest preparat a satifacut gusturile a trei copii, de cele mai multe ori mofturoşi, e clar că nu poate fi decât grozav.

În plus, este mult mai uşor de realizat, şi scăpăm de coptul vinetelor care mie personal nu îmi place deloc.

Aşadar iată reţeta:

Salată de vinete

Ingrediente:

  • 2 vinete
  • 3-4 roşii
  • 200g brânză feta sau telemea de capră
  • 3 căţei de usturoi
  • 3-4 fire de ceapă verde
  • O legătură de pătrunjel
  • Sare, piper

Mod de preparare:

Am spălat două vinete, le-am tăiat felii nu foarte subţiri, ci puţin mai grosuţe şi am presărat puţină sare pe ele ca să lase apă, apoi le-am lăsat aşa aproximativ 30 de min.

Le-am şters cu hârtie de bucătărie, după care le-am pus în tigaia unsă cu puţin ulei de măsline. Le-am scos şi le-am pus pe şerveţele de bucătărie.

După ce s-a absorbit excesul de ulei, am uns rondelele de vinete cu puţin usturoi pisat, le-am aşezat într-un castron, iar peste ele am presărat roşiile tăiate feli. Deasupra am presărat puţină sare, ceapă verde şi ulei de măsline.

La sfârşit am adăugat brânza tăiată cubuleţe şi pătrunjelul tocat fin.

Preparatul trebuie servit imediat.

Să aveţi poftă!Salată de vinete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *