Salată din semințe de Chia

Rețetă recomandată după vârsta de 1 an
De ce să mâncăm semințele de chia:
Seminţele de chia sunt unele dintre cele mai bogate în nutrienți alimente din lume, reprezentând o sursă extraordinară de fibre, antioxidanţi, proteine, vitamine, minerale. Citiţi mai multe despre semințele de Chia
Ingrediente:
- 50 g semințe de Chia
- 150 ml apă
- o ceapă mică
- zeama de lămâie
- 2-3 linguri ulei de struguri
- un praf de sare de mare
- busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Seminţele de Chia îşi măresc volumul de până la 9 ori. Eu am ales să pun aprox 3 părţi apă şi una de seminţe întrucât mie şi fiului meu ne place să le mestecăm crude, aşa că am preferat să păstrez o consistenţă cât mai crocantă a acestor seminţe. În funcţie de gustul fiecăruia se pot face şi mai moi, cu o consistenţă mai păstoasă, adăugând mai multă apă.
Se freacă timp de câteva minute până seminţele absorb toată apa, obținându-se o pastă uşor gelatinoasă. Se adaugă sarea şi zeama de lămâie şi se amestecă bine timp de 1-2 minute. Apoi se adaugă uleiul puţin câte puţin, ca la maioneză. La sfârşit se adaugă şi puţin busuioc proaspăt.
Preparatul se serveşte pe feliuţe de pâine prăjită, alături de legume proaspete: ardei, roşii, castraveţi.