Rețetă recomandată după vârsta de 1 an

De ce să mâncăm semințele de chia:

Seminţele de chia sunt unele dintre cele mai bogate în nutrienți alimente din lume, reprezentând o sursă extraordinară de fibre, antioxidanţi, proteine, vitamine, minerale. Citiţi mai multe despre semințele de Chia

Ingrediente:

  • 50 g semințe de Chia
  • 150 ml apă
  • o ceapă mică
  • zeama de lămâie
  • 2-3 linguri ulei de struguri
  • un praf de sare de mare
  • busuioc proaspăt

Mod de preparare:

Seminţele de Chia îşi măresc volumul de până la 9 ori. Eu am ales să pun aprox 3 părţi apă şi una de seminţe întrucât mie şi fiului meu ne place să le mestecăm crude, aşa că am preferat să păstrez o consistenţă cât mai crocantă a acestor seminţe. În funcţie de gustul fiecăruia se pot face şi mai moi, cu o consistenţă mai păstoasă, adăugând mai multă apă.

Se freacă timp de câteva minute până seminţele absorb toată apa, obținându-se o pastă uşor gelatinoasă. Se adaugă sarea şi zeama de lămâie şi se amestecă bine timp de 1-2 minute. Apoi se adaugă uleiul puţin câte puţin, ca la maioneză. La sfârşit se adaugă şi puţin busuioc proaspăt.

Preparatul se serveşte pe feliuţe de pâine prăjită, alături de legume proaspete: ardei, roşii, castraveţi.

20130107_181343

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *