Ingrediente :

  • 250g paste
  • 1/2 cană nuci şi samburi de pin
  • 1 1/2 ceaşcă roşii cherry
  • 1 ardei roşu
  • 1 ceapă
  • 1/2 ceaşcă brânză tare (feta, telemea, etc)
  • 12 măsline verzi
  • 1/4 ceaşcă frunze întregi de busuioc proaspat
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri oţet balsamic

Mod de preparare:

1. Gătiţi pastele conform indicaţiilor de pe pachet. Se scurg bine şi se clătesc cu apă rece, după care se lasă să se răcească.
2. Nucile şi seminţele de pin se pun într-o tigaie la foc mic timp de 1-2 minute, până se rumenesc uşor. Se lasă să se răcească.
3. Pentru sos: Se amestecă ulei, oţet şi busuioc într-un castron mic. Se condimentează cu sare şi piper după gust.
4. Pentru a asambla salata: Se amestecă pastele, nucile şi seminţele de pin, roşiile, ardeiul gras, ceapa, brânza şi măslinele împreună. Sosul se toarnă peste amestecul de de ingrediente de mai sus şi se serveşte preparatul rece.

Noodle salad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *