Salată Kisir

Pentru cina din acesta seara am pregătit un meniu gustos şi sănătos în acelaşi timp, pe care aş vrea să-l împărtăşesc cu voi. Pentru că sunt atrasă de bucătăria turcească, mi-am propus să gătesc cât mai mult in stilul lor oriental. Pentru început am ales un aperitiv turcesc – Kisir.
Ingrediente:
- 1 vas germeni de grâu
- 60 ml ulei de măsline
- 1 ceapă tocată mărunt
- 1 lingură pastă de tomate
- 1/2 vas suc de lămâie
- 1/2 linguriţă sare
- 2 linguri chimion
Prepararea:
Germenii de grâu se pun în o oală mare şi se adaugă 2 vase de apă caldă de mărimea celei în care erau germenii de grâu şi se lasă 5 minute. În acest timp căliţi ceapa în ulei şi adăugaţi pe rând sare, pastă de tomate, sucul de lămâie şi chimionul. Clătiţi germenii de grâu şi strecuraţi-i după care îi adăugaţi în oală şi amestecaţi cu o lingură de lemn. Amestecaţi în continuu aproximativ 10 minute la foc mediu. După ce luaţi oala după foc lăsaţi-o să se răcească cu capacul închis. După ce s-a răcit adăugaţi următoarele ingrediente: 3-4 roşii şi 4-5 cepe verzi tăiate mărunt şi 1 legătură de pătrunjel tocat de asemenea mărunt.
Să aveti poftă!