O reţetă extrem de rapidă, dar care va bucura ochii prin bogăţia de culori, gustul prin combinaţia de arome, şi corpul prin multitudinea de nutrienţi. O reţetă ce aparţine unei mămici talentate în ale bucătăritului, Elena Stoica.

Salată plină de culoare şi gust

Ingrediente:

  • 2 roşii roşii
  • 2 roşii negre
  • 2 roşii galbene
  • Mix de salată creaţă
  • 8 triunghiuri de brânză topită
  • 100g smântână de gătit
  • 50g brânză
  • O linguriţă oregano
  • Zeama de la o jumătate de lămâie
  • O lingură ulei de măsline
  • Opţional 2-3 grăunţi de usturoi
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare:

Salată se taie în fâşii subţiri, sau se rupe. Roşiile se adaugă peste ea, tăiate în feliuţe de neregulate.

Smântâna împreună cu 5 cuburi de brânză se pun într-un blender şi se mixează până se obţine o pastă fină. Se adaugă o lingură ulei de măsline, zeama de lămâie,usturoiul pisat, sare, piper, oregano şi se amestecă în continuare.

Acest dressing se adaugă peste legume, iar deasupra se presară bucăţele de brânză topită.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *