Salată rusească cu chipsuri de cartofi dulci şi vinete

Ingrediente:

  • 2-3 morcovi
  • O rădăcină de pătrunjel
  • 100g mazăre
  • 2 cartofi
  • 2 castraveciori acri
  • O linguriţa capere
  • 50g maioneză vegetală de casă (reţeta aici)
  • sare, piper
  • O linguriţă lămâie sau oţet balsamic
  • Un cartof dulce
  • O vânătă
  • Curry, sare, piper, boia dulce
  • O lingură ulei

Mod de preparare:

Morcovii, rădăcina de pătrunjel, şi cartofii se taie cubuleţe mici, iar apoi împreună cu mazărea se pun într-o crăticioară cu apă clocotită şi se lasă câteva minute, până când se înmoaie uşor, dar nu devin sfărâmicioase. Se scurg bine şi se pun într-un bol, peste care se adaugă castraveciorii muraţi tăiaţi tot cubuleţe mici.

Apoi se presară puţină sare, piper, zeamă de lămâie şi se amestecă cu maioneză vegetală de casă şi caperele tăiate marunt, până se omogenizează. Se dă salata la frigider pentru minim 30 de minute.

Între timp vânăta şi cartoful dulce se taie rondele subţiri. Într-un bol mic se pune o lingură se ulei şi condimente şi se amestecă bine. Rondelele se ung ajutaţi de o pensulă cu sosul astfel format, se aşează pe o tavă tapetată cu foaie de copt şi se dau la cuptor pentru 20 de minute.

Poftă bună!

Salată rusească cu chipsuri de cartofi dulci şi vinete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *