Sângerarea nasului la copii

La toţi copiii, întâlnim frecvent nasul sângerand. De cele mai multe ori cauza vine de la alergii şi climă uscată. Uscăciunea nasului poate provoca o sângerare în interiorul pielii. Nasul uscat poate sângera cu ușurință.nas sangerand

Uneori, un copil poate avea o sângerarea a nasului de la culesul mucişorilor cu unghia sau pur şi simplu prin desele lovituri şi căzături din timpul jocurilor pe care le practică. Acest articol se va concentra pe măsurile de prim ajutor în această problemă des intalinita la copii.

În cazul în care copilul dumneavoastră are sângerări nazale, stai cât se poate de relaxată, astfel încât să vă puteți concentra în mod clar asupra a ceea ce trebuie să faci. Copilul tău poate fi supărat, dar anxietatea îi va panica mai tare. Dacă puteți să vă păstrăți calmul, copilul va fi mai cooperant în finalizarea primului ajutor.

Pașii cei mai simpli pentru oprirea sângerarii din nas

1. Asigură-te că cel mic este aşezat confortabil. Copilul poate fi aşezat pe un scaun sau pe genunchii tăi cu capul uşor înclinat. Nu-l lăsa pe spate pentru că cel mic se poate îneca cu propriul sânge, apoi va începe să tuşească și chiar să vomite. Plus că s-ar putea panica foarte tare de la gustul propriului sânge.

2. Cu unele țesuturi sau o cârpă, țineți partea moale a nasului lor, că atunci când îi băgaţi cu capul în apă. Țineți nările închise pentru cel puțîn 10 minute. Dacă dai drumul prea repede, sângerarea se poate relua. Nu suflaţi nasul copilului deoarece această ar putea agrava problema.

3. Dacă sângerarea s-a oprit, încercaţi să faceţi copilul să rămână calm. Aţi putea pune un desen animat  preferat, care vor duce la păstrarea calmului și îl va tine distrat până când atunci când sunteți sigură că sângerarea nu se va întoarce. Activităţile ar trebui amânate pentru a nu da ocazia sângelui să circule foarte tare prin vene.

4. În cazul în care copilul dumneavoastră are sângerări frecvente la nivelul nasului și acestea sunt greu de oprit, ar putea fi ceva mai serios şi trebuie consultat un medic specialist.

O altă cauză ar putea fi efectele secundare al unor medicamente.

Unele medicamente pot avea un efect secundar care poate provoca sângerări ușoare. Discutați cu medicul dumneavoastră cât mai curând posibil sau solicitați imediat asistență medicală în cazul în care sângerarea persistă. Deasemenea, în cazul în care copilul devine palid și amețiţ solicitaţi imediat ajutor medical. Acest lucru ar putea fi un semn de ceva mai serios.

Părințîi, cunosc cel mai bine ce se întâmplă cu copilul lor și sunt capabili să ia decizii bune pentru bunăstarea lor. Dacă bănuiți că nasul copilului a fost spart, mergeţi de urgență la o examinare. Aveţi încredere în dumneavoastră şi lăsaţi instinctiele părinteşti să decidă dacă sângerarea din nas poate fi oprită pe loc sau este necesar un ajutor medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *