Sărăţele cu brânză

Ingrediente:
• 2 ouă
• 200 g unt
• 1 plic drojdie uscată
• 50 ml lapte
• 200g brânză de capră tare
• făină cât cuprinde (400-450g)
• un praf de sare
• susan sau mac
Mod de preparare:
Într-o cană se pune drojdia şi laptele rece, se freacă bine, apoi se lasă minim 10 minute. Între timp, se bate un ou şi se amestecă cu brânza rasă şi untul topit.
Într-un lighenaş se pune făina cernută, iar în mijlocul ei se pun ingredientele amestecate. Se adaugă drojdia şi se frământă un aluat maleabil, uşor de întins. Se lasă aproximativ o oră la dospit, la un loc călduţ.
Se presară făină pe masă şi se întinde bine aluatul într-o foaie groasă de aprox 1 cm, se taie bastonaşe cu un cuţit special de sărăţele sau cu un cuţit normal.
Apoi se ung sărăţelele cu un ou bătut şi se presară cu susan sau mac.
Se pun pe o tavă cu hârtie de copt şi se bagă la cuptorul încins. Se ţin aproximativ 20 minute la foc potrivit, până capătă culoare aurie.
Să aveţi poftă!