Sărăţele cu susan

Ingrediente:

•    2 ouă
•    200 g unt
•    1 plic drojdie uscată
•    50 ml lapte
•    50g iaurt cremos sau smântână
•    50g caşcaval ras
•    făină cât cuprinde (400-450g)
•    un praf de sare
•    susan

 

Mod de preparare:

Într-o cană se pune drojdia şi laptele rece şi se lasă minim 10 minute.

Între timp, se bate un ou şi se amestecă cu iaurtul, cascavalu, untul şi sarea.

Într-un lighenaş se pune făina cernută, iar în mijlocul ei se pun ingredientele amestecate. Se adaugă drojdia şi se frământă un aluat maleabil, uşor de întins. Se lasă la dospit aproximativ o ora la un loc călduţ.

Se presară făină pe masă şi se întinde bine aluatul într-o foaie groasă de aprox 1 cm, se taie bastonaşe cu un cuţit special de sărăţele sau cu un cuţit normal.
Apoi se ung sărăţelele cu un ou bătut şi se presară cu susan

Se pun pe o tavă cu hârtie de copt şi se bagă la cuptorul încins. Se ţin aproximativ 20 minute la foc potrivit, până capătă culoare aurie.

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *