Şarlotă de crab cu spumă de anghinare

Şarlotă-de-crab-cu-spumă-de-anghinare

Ingrediente:

  • 1 crab (1 kg.)
  • 4 anghinare fierte
  • 1 lămâie galbenă
  • 8 roșii cherry
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ierburi
  • frunze salată
  • 2 linguri smântână
  • ulei de măsline
  • ulei de alune
  • oţet balsamic alb
  • 1 foaie de patiserie
  • curcuma
  • piper
  • sare
  • seminţe de susan

 

Mod de preparare:

1. Tăiaţi foaia în dreptunghiuri 3/15 cm. Presăraţi cu sare, piper, curcuma, seminţe de susan. Împachetaţi fiecare dreptunghi şi daţi la cuptor aproximativ 20 de minute la 180 °C.

2. Între timp, gătiţi crabul 20 de minute în apă sărată. Scurgeţi şi curăţaţi carnea.

3. Spălaţi frunzele de salată şi plantele aromatice. Amestecaţi patrunjelul cu 6 linguri de ulei de măsline, 2 linguri oţet balsamic, sare şi piper.

4. Amestecaţi anghinarea cu sucul de 1 şi 1/2 lămâie, 2 linguri smântână, 1 linguriţă ulei de alune, sare şi piper.

5. Aşezaţi pe fiecare farfurie o bucată de foietaj, peste care puneţi un strat de crab, crema de anghinare şi câteva frunze de salată şi ierburi.

6. Turnaţi peste fiecare şarlotă de crab cu spumă de anghinare puţin sos de pătrunjel şi adăugaţi roşiile cherry.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *