Sarmale neînfaşurate cu varză nouă şi carne de curcan

Ingrediente:
- o varză nouă
- o pulpă superioară de curcan
- 100g orez (eu am folosit basmati)
- 2 morcovi mari
- 2 rădăcini păstârnac
- 2 cepe
- 5 roşii
- un ardei gras
- un borcan mic de bullion
- 2-3 linguri ulei de măsline
- curcumă
- Sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa, morcovii şi păstârnacul se curăţă şi se pun în robotul de bucătărie pentru a se mărunţi bine. Carnea de curcan se dezosează şi se toacă mărunt la blender sau la maşina de tocat. Se adaugă o lingură ulei, condimentele şi bulionul şi se amestecă bine. Se adaugă şi legumele împreuna cu orezul şi se amestecă bine toată compoziţia.
Varza se desface în foi, şi de preferat le opăriţi uşor înainte, pentru a se înmuia. Eu nu am făcut-o şi a trebuit să las mai mult la cuptor preparatul.
Într-o tavă unsă cu puţin ulei, se pune un strat generos de foi de varză, se întinde uniform compoziţia, apoi se mai aşterne un alt strat de foi de varză.
Roşiile se decojesc şi se taie în 4 sau în 6, iar ardeiul se taie julienne. Se presară deasupra, apoi se toarnă o cană mare de apă peste preparat, se stropeşte cu puţin ulei, iar tava se introduce la cuptorul preîncălzit.
Este de preferat să o lăsaţi să se fiarbă pe îndelete, la foc potrivit, timp de vreo 2 ceasuri, ca şi sarmalele clasice.
Să aveţi poftă!