Sarmalele sunt în general în preparat căruia îi dedici câteva ore bune.

Iată însă reţeta Elenei Stoica, prietena noastră, mămică de 3 copilaşi mici, care în mod cert nu ar avea atâta timp de petrecut în bucătărie. Este o reţetă extrem de rapidă, dar foarte gustoasă!

11909628_742436109217174_1371190365_n

Ingrediente:

  • 2 cepe
  • 500g carne de vită
  • 125 g orez
  • 3-4 linguri pastă de roşii
  • Foi de varză şi de vită-de-vie pentru împături sarmalele
  • Cimbru
  • Sare
  • Piper
  • 2-3 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

Opţional, cele 2 cepe se toacă mărunt şi se călesc puţin, apoi se adaugă carnea tocată şi se lasă 5 minute.

Dacă doriţi un preparat mai dietetic, puteţi sări peste această etapă, iar în crăticioara în care preparaţi compoziţia, puneţi un pahar de apă, lăsând la foc potrivit până ce se înmoaie ceapa, iar carnea îşi schimbă uşor culoarea.

Se adaugă apoi orezul, pasta de roşii, şi condimente, lăsând la foc mic încă puţin. Dacă nu aţi călit carnea, acum este momentul să adăugaţi şi puţin ulei şi amestecaţi bine. Se opreşte focul şi se lasă compoziţia să se răcească 10 -15 min.

Se împăturesc sarmaluele în foi de varză sau în foi de viţă-de-vie şi se aşează frumos în vasul special de fiert Tajine.

.

11913090_742436125883839_295098531_n

Se adaugă apă peste ele, se pune capacul şi se lasă să fiarbă o oră jumătate, la început la foc mare, iar când au început să fiarbă se dă focul mic.

Se servesc calde, cu smântână.

Să aveţi poftă!

11909886_742436145883837_1971413615_n

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *