Sărmăluţe de post cu ciuperci şi orez

Sărmăluţe de post cu ciuperci şi orez

Ingrediente:

  • 2 verze
  • 500g ciuperci
  • 200gr orez
  • 2-3 cepe mari
  • 1-2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 200g bulion
  • 1 linguriţă cimbru
  • 1 linguriţă mărar
  • Sare, piper
  • Foi de dafin
  • O lingură ulei de măsline

Mod de preparare:

Ceapa, morcovii, păstârnacul şi ciupercile bine scurse se mărunţesc cu ajutorul robotului de bucătărie. Toate acestea se răstoarnă într-un bol şi se adaugă peste ele orezul spălat, bulionul (păstrând câteva linguri pentru a pune şi deasupra sarmalelor), sarea, piperul, uleiul şi cimbrul.

Verzele se desfac şi se aleg frunzele cele mai bune, se spală, iar apoi se ia din compoziţia de carne şi se împăturesc cu grijă sarmalele, cam de mărimea a 2 degete, fără să strângeţi foarte tare, astfel încât orezul să se poată umfla fără să le deformeze.

Se umple oala cu sarmale, pe deasupra se mai pun câteva linguri de bulion, foile de dafin mărunţite, şi se acoperă cu apă depăşind puţin nivelul acestora.

Se dă oală la cuptor, la foc potrivit timp de 30-40 de minute, după care se dă focul mic şi se lasă să se pătrundă şi să se rumenească pe îndelete timp de încă vreo ora.

Servite cu mămăliguţă, sunt absolut delicioase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *