Sărmăluţe în foi de viţă cu nuci şi ciuperci

Sărmăluţe în foi de viţă cu nuci şi ciuperciIngrediente:

  • 200 g miez de nucă
  • 200g ciuperci
  • 150 g orez
  • 4, 5 cepe
  • 2 morcovi
  • 400 g bulion
  • O linguriţă rasă de sare
  • O lingură ulei de măsline
  • ½ linguriţă piper
  • ½ linguriţă cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • Frunze de vită

Mod de preparare:

Ceapa se toacă mărunt, morcovii se dau pe răzătoare, ciupercile se scurg bine şi se taie şi ele fin, iar nuca se pisează. Toate acestea se amestecă bine şi se adaugă orezul spălat, bulionul (păstrând câteva linguri pentru a pune şi deasupra sarmalelor), sarea, piperul, uleiul şi cimbrul.

Se amestecă bine obţinând o pastă omogenă.

Foile de vită de vie se spală bine înainte şi se opăresc în apă clocotită, iar apoi li se taie codiţele şi nervurile mai groase. Dacă sunt de la congelator ca ale mele, desfaceti-le cu mare grijă să nu le rupeţi. Se ia din compoziţia de carne şi se împăturesc cu grijă sarmalele, cam de mărimea a 2 degete, fără să strângeţi foarte tare, astfel încât orezul să se poată umflă fără să le deformeze.

Într-o oală măricică se aşterne un un strat de frunze, iar peste ele se aşează cu grijă, fără să se destrame, sărmăluţele aliniate una lângă cealalată.

Se umple oala cu sarmale, pe deasupra se mai pun câteva linguri de bulion, foile de dafin mărunţite, şi se acoperă cu apă depăşind puţin nivelul acestora.

Se pune oala pe aragaz şi se fierb sarmalele la foc mic aprox 45 minute-o oră.

Apoi se dă oala la cuptor, la foc mic pentru încă cel puţin o oră şi jumătate – două, până când sarmalele se rumenesc bine.

Să aveţi poftă la sărmăluţele de post!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *