Sărmăluţe-vegetale

Ingrediente:

  • 200gr.orez
  • 20 frunze de viță de vie
  • 250gr. roșii tăiate cuburi
  • 3 morcovi, tăiaţi mărunt
  • 1 ardei, tăiat mărunt
  • 2 cepe potrivite, tăiate mărunt
  • 1 legătură pătrunjel
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sucul de la 1-2 lămâi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

1. Spălaţi şi opăriţi foile de viță. Scurgeţi bine de apă şi lăsaţi să se răcească.

2. Amestecaţi orezul, ardeiul, morovii, ceapa și condimentele.

3. Puneţi aproximativ o lingură din amestec pe fiecare foaie de viță de vie şi împachetaţi.

4. Aşezaţi sarmalele în cratiţă, turnaţi jumătate din cantitatea de suc de lămâie și roșiile tăiate cuburi. Puteţi completa cu apă astfel încât sarmalele să fie bine acoperite.

5. Deasupra aşezaţi câteva foi de viță de vie.

6. Fierbeţi aproximativ 2 ore. Spre final, completaţi cu restul de suc de lămâie și uleiul de măsline.

7. O porţie de sărmăluţe vegetale poate fi servită cu iaurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *