Şase tehnici simple pentru a liniști bebelușii

0
foto: mommyish.com
Şase tehnici simple pentru a liniști bebelușii
foto: mommyish.com

 

Probabil că nu există părinți care să nu se confrunte cu momente în care copilul are crize necontrolate de plâns, în care este evident faptul că cel mic are nevoie de confort fizic și de contact, de apropiere pentru a reuşi să se liniștească.

Atunci când părinții nu recunosc posibilele motive de neliniște și de plâns, din grijă pentru copilul lor, devin nervoşi și agitaţi.

În astfel de situații, predomină defapt anxietatea părinților, ceea ce este foarte contraproductiv. Dacă sunteți stresaţi, este foarte probabil că veți avea dificultăți în calmarea copilului, aşa că este important să rămâneţi concentrați și relaxaţi, în scopul de a aplică cea mai bună metodă de calmare a copilului.

Mai jos, vă prezentăm o parte din cele mai cunoscute metode de sprijinire a copilului în astfel de situaţii:

– Alăptatul

Alăptatul este cea mai uşoară metodă de a-l linişti pe cel mic. Nu este însă intordeauna suficient. Uneori sunt foarte agitaţi şi refuză şi sânul

– Înfăşarea cu o păturica

Înfăşurarea într-o pătură este una dintre cele mai populare metode de a ajuta copiii să se liniştească, aşadar nu este surprinzător faptul că, în maternităţi copiii în cele mai multe cazuri sunt înfășaţi din cap până în picioare. Acesta este modul în care copilul se simte în siguranță, cald şi protejat, la fel cum era în abdomenul mamei.

– Legănatul

Fie că este vorba de ţinut copilul în brațe pe un balansoar, poziţionare pe picioare şi legănarea lui, sau simpla aşezare în căruciorul său şi balansarea acestuia înainte şi înapoi, fiecare dintre aceste metode de legănare pot fi foarte eficiente pentru calmarea copiilor agitaţi. Aceste mișcări simple și lente par a fi foarte liniștitoare pentru copil.

– Muzica lentă

Muzica de leagăn e foarte eficientă pentru copii, îi poate ajuta să se calmeze şi implicit la somn.

– Mersul pe jos

Cei mai mulţi copii se liniştesc foarte repede când sunt plimbaţi în braţe, ridicaţi în poziţie verticală, cu spatele la sensul de mers.

– Cameră întunecată

Într-o cameră întunecată, copilul va fi mai ușor de calmat și adormit decât într-o cameră cu lumini strălucitoare, care îi distrage atenţia. Dacă cel mic este stimulat mai mult decât trebuie, sau este prea multă agitaţie iin jurul sau, o metodă foarte bună de liniştire a lui este de a-l lua strâns în braţe şi a-l duce într-o cameră întunecată unde i se va vorbi pe un ton scăzut, liniştitor.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *