Scones-cu-măsline

Ingrediente:

Pentru scones:

  • 250gr. făină de secară
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 linguriță miere
  • 1 vârf cuțit bicarbonat
  • 100gr. măsline negre
  • 50gr. busuioc proaspăt
  • 50gr. unt
  • 2 gălbenușuri
  • 1 albuș
  • 125ml. iaurt
  • un praf de sare
  • 1 albuș  (pentru uns scones)

Pentru umplutura:

  • 3 felii de castravete
  • 1 roșie
  • 2 felii șuncă de curcan
  • salată verde

Mod de preparare:

1. Amestecați făina, praful de copt și bicarbonatul.

2. Adăugați iaurtul, măslinele, busuioculul, galbenușurile, 1 albuș, mierea, untul topit și sarea.

3. Frământați până când obțineți un aluat compact (consistența trebuie să fie moale, dar bine legată. În cazul în care mai este nevoie de făină, mai adăugați maxim 1-2 linguri).

4. Pudrați masa de lucru cu făină și aplatizați aluatul cu făcălețul, într-o foaie rotundă groasă de cca 1,2 cm.

5. Puneți aluatul în tava de cuptor acoperită cu hârtie de copt.

6. Ungeți cu albușul bătut spumă și dați la cuptor aproximativ 20-25 minute, la 180 de grade.

7. Serviți un scones cu măsline împreună cu roșii, salată, castraveți și șuncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *