Se lanseaza colectia „Educatie si formare”

Decanul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei din cadrul Universitatii din Bucuresti, va lansa in data de 4 decembrie noua colectie a Editurii Trei „Educatie si formare„, cu incepere de la orele 18.00, in libraria Carturesti-Verona din Bucuresti.

Invatarea-vizibila-1

 

Alaturi de coordonatorul colectiei „Educatie si formare” Lucian Ciolan se vor afla:

– Prof. univ. Romita Iucu, specialist in formare didactica si prorector al Universitatii din Bucuresti,
– antreprenorul in educatie Traian Bruma, promotorul ineditului proiect „Universitatea Alternativa”, precum si
– directorul general al Editurii Trei, Vasile Dem. Zamfirescu, psihanalist si profesor universitar la Universitatea „Titu Maiorescu” din Bucuresti.

Primele trei volume din seria educationala a Editurii Trei sunt:

John Hattie, Invatarea vizibila. Ghid pentru profesori;
Tony Wagner, Formarea inovatorilor. Cum cresti tinerii care vor schimba lumea de maine;
Knud Illeris (coord.), Teorii contemporane ale invatarii. Autori de referinta.

Noua colectie „Educatie si formare” pleaca de la ideea ca cele mai actuale si mai eficiente idei si tehnici educationale sunt utile nu doar pentru cercetatorii, profesorii si studentii interesati de stiintele educatiei, dar si pentru formatori, mentori, coach-i, consilieri si alti specialisti din largul domeniu al invatarii, formarii si optimizarii personale si profesionale.

Educatia si invatarea nu sunt doar treaba scolii. Educatia e treaba tuturor, pentru ca o Romanie educata se construieste in familie, la scoala, in universitate, dar si la locul de munca, in activitatile de invatare permanenta sau in orice loc si context care poate contribui la o invatare de calitate. Colectia „Educatie si formare” a aparut ca urmare a convingerii ca pasul cel mai important in cresterea calitatii proceselor de invatare in familie, in scoala, in corporatii sau oriunde altundeva, este asigurarea unui suport stiintific si metodologic solid, relevant si actual.
– Prof. univ. Lucian Ciolan, coordonatorul colectiei „Educatie si formare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *