Seminţele de hrişcă – un alt aliment medicament

Seminţele de hrişcă reprezintă un aliment-medicament, bogat în acid linoleic, vitamine precum B1, B2, B3, B5, E, P, aminoacizi esenţiali, minerale precum Crom, Magneziu, acid folic şi Mangan.
hrisca

Conţinutul lor bogat în substanţe nutritive le recomandă ca având proprietăţi ani-tumorale şi efect tonic.

Totodată seminţele de hrişcă ajută la reglarea metabolismului, arderea grăsimilor, iar în acelaşi timp ajută ficatul în procesarea medicamentelor şi glucozei, având efect hepato-protector.

În plus, oferă cantitatea necesară de proteine, conţinând aminoacizii esenţiali, pe care organismul nu îi poate sintetiza şi de cre are nevoie pentru nutriţia zilnică.

Hrişca scade nivelul de colesterol  prin eliminarea grăsimilor şi asigură protecţia împotriva aterosclerozei. Datorită cantităţii de magneziu conţinută, are un efect de relaxare a vaselor de sânge, îmbunătăţind circulaţia şi diminuând presiunea arterială.

Datorită conţinutului bogat de vitamine din complexul B, seminţele de hrişcă sunt recomandate în tratarea afecţiunilor ficatului şi a diabetului zaharat, afecţiuni unde este important să nu se crească nivelul substanţelor zaharate consummate zilnic. De aceea acest aliment este recomandat pentru cei ce necesită respectarea unei diete restrictive.

Are un efect protector în cazul formelor de cancer dependente de hormoni, cum ar fi cel mamar, testicular, de prostate. Prin conţinutul bogat de antioxidanţi, hrişca oferă protectie împotriva razelor X sau a altor forme de iradiere.

Hrişca se consumă ca şi orezul, sub formă de fiertură, în pilafuri, că adaos la sarmale şi diverse alte mâncăruri, dar şi sub formă de budinci şi alte deserturi, sau pur şi simplu cu lapte ca mic dejun.

Gustul însă este mai pronunţat şi mai aromat decât cel al orezului, dar în acelaşi timp este mult mai sănătos decât acesta.

În plus seminţele de hrişcă sunt folosite pentru confecţionarea saltelelor bebeluşilor, întrucât au calităţi antialergenice şi antimucegai.

Noi folosim cu succes acest produs atât în bucătărie, fiind unul dintre alimentele favorite ale celui mic, cât şi ca suport pentru dormit, încă de la naştere.

Prin urmare este un produs pe care noi îl apreciem  foarte mult şi pe care îl recomandăm cu mare căldură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *