Shaorma este un preparat care a pătruns uşor în bucătăria noastră, devenind unul dintre preferatele românilor. Varianta preparată la colţul străzii, nu reprezintă însă cea mai bună alegere deoarece nu ştim cât de proaspete sunt alimentele pe care le conţine, dar şi a gustului care nu de fiecare dată este potrivit preferinţelor fiecăruia.

Iată cum putem prepara acasă lipii pufoase şi gustoase, obţinând astfel cea mai bună shaorma pe care aţi mâncat-o vreodată!

Reţeta aparţine prietenei noastre Florentina Vasilescu şi este mult mai simplu de realizat decât ne-am fi gândit…prin urmare trebuie încercată neapărat! 🙂

Shaorma cu lipii de casă

Ingrediente:

Pentru lipii:

  • 250ml apă caldă
  • 550g făină
  • 100g unt/ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Un praf de sare

Pentru umplutură:

  • 3 bucăţi mari de piept de pui
  • 1 varză
  • 1 castravete verde
  • 1 ceapă
  • 5 roşii
  • 3 kg de cartofi
  • Sare
  • Piper
  • boia
  • maioneză
  • ketchup

Mod de preparare :

În făina amestecată cu sarea şi cu praful de copt se încorporează untul moale, obţinând consistenţa unui pesmet. Se adaugă apoi apa şi se amestecă bine compoziţia, frământând continuu până se obţine un aluat consistent şi nelipicios. Se lasă aluatul să se odihnească acoperit cu un prosop sau cu folie

Se porţionează aluatul şi se întinde în foi foarte subţiri ce se coc pe rând într-o tigaie neaderentă, la foc mic, întorcându-le pe ambele părţi, fără a le lasă să se rumenească prea tare.

12189009_1484317711872595_6110589650643179547_n

Dacă doriţi să obţineţi foi perfect rotunde, puteţi folosi un vas rotund pentru a le tăia după formă sa.

Se coc toate lipiile şi se lasă să se răcească. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente.

Pieptul de pui se taie mărunt şi se frige la foc mediu.

12011195_1484317888539244_279274293021648488_n

Cartofii îi puteţi prăji clasic, în ulei, sau şi mai bine îi prăjiţi la cuptor, după reţeta de aici: https://mamistietot.ro/cartofi-prajiti-la-cuptor/

Legumele se taie mărunt şi se aşează pe lipie, peste carne şi cartofi.

12189679_1484317675205932_8378659653136445637_n

Condimentăm apoi după gustul fiecăruia şi împăturim shaorma.

12039501_1484317568539276_400666245399800342_n

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *