Shaorma de pui cu roşii, castraveţi şi salată

0

Shaorma-de-pui-cu-rosii,-castraveti-si-salata

Ingrediente:

Pentru carnea de pui:

  • 2 linguri de iaurt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 4 caţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă ienibahar
  • 1/2 linguriţă coriandru
  • 1/2 linguriţă piper negru proaspăt măcinat
  • 1/2 linguriţă piper alb măcinat
  • 600 gr. pulpe de pui fără piele

Pentru sos:

  • 1 cană iaurt simplu
  • 1/4 ceaşcă suc de lămâie proaspăt stors
  • 2 linguri de tahini
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat

Pentru salată:

  • 2 castraveți tăiati în felii subțiri
  • 1/2 ceapă roşie, tăiată în felii subțiri
  • aproximativ 3/4 cană roşii tăiate
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 2 linguri pătrunjel tocat fin
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 4-8 lipii, pentru servire

Mod de preparare:

Pentru carnea de pui:

Sfat: carnea de pui poate fi marinată până la 12 ore înainte de folosire. Se ţine acoperită la frigider până se foloseşte.

1. Amestecaţi totul, cu excepția cărnii de pui, într-un vas mare, până se omogenizează.

2. Acoperiţi bine carnea de pui cu amestecul.

3. Lăsaţi la temperatura camerei timp de 20 minute, timp în care, preparaţi sosul şi salata.

Pentru sos:

1. Puneţi totul într-un castron mic și amestecaţi pentru a combina.

2. Condimentaţi cu sare și piper, după gust.

Pentru salată:

1. Amestecaţi castraveții, ceapa, roșiile, lămâia și uleiul de măsline într-un castron si adăugaţi un vârf de cuțit de sare.

2. Lăsaţi cel puțin 15 minute în frigider.

Pentru a găti carnea de pui:

1. Încălziţi cuptorul la aproximativ 200 °C şi ungeţi grătarul cu un prosop înmuiat în ulei vegetal. Scoateți puiul din marinată şi lăsaţi să se scurgă de excesul de sos.

2. Puneţi carnea de pui pe grătar şi lăsaţi aproximativ 10 minute. Scoateţi din cuptor și lăsaţi să se odihnească câteva minute. Între timp, încălziți puţin lipia pe grătar.

Pentru a servi, tăiaţi carnea de pui în felii subțiri. Turnaţi o lingură de sos pe lipie, adăugaţi un pic de pui şi salată.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *