sâmbătă,decembrie 9, 2023

Si noi, mămicile, avem dreptul la o bere!

0

Zilele trecute vorbeam cu un prieten despre BERE si chiar mă gândeam că până acum nu am vorbit aici deloc despre băuturile preferate ale mămicilor. Tocmai se intorsese din Ciuc Radler Trip, unde vizitase fabrica din Miercurea Ciuc  a celor de la Heineken, 

fabrica in care se produce si Ciuc Radler, după care a mers in Munchen pentru a compara gustul Radler-ului romanesc cu cel al Radler-ului german. Am ramas plăcut surprinsă să aflu cum se produce această bere, de tehnologia de ultimă generatie a fabricii de la Miercurea Ciuc si mai ales de faptul că toate ingredientele folosite  in producerea acestei băuturi sunt naturale.

 

Desi, in general, nu sunt mare consumatoare de bere, vara o regăsesc in meniul meu de băuturi. Imi propusesem incă de la lansare să testez aceasta bere, dar pană acum nu am apucat. Povestindu-mi cu lux de amănunte  cum a fost vizita in fabrica si avand in vedere că a trecut 1 an de cand o avem pe piata romanească, mi-am spus că e momentul să o testez.

Mi-am luat un Radler acasă, mi-am pus un pahar. Arăta, ca si culoare, cu berea nefiltrată, un pic  tulbure. Nu mirosea a bere, ci mai degrabă a cidru. Am gustat. Si am stiut  in acel moment că vara asta Radler-ul va fi sigur prima optiune pentru mine.

Berea Radler este o băutără despre care trebuie să vorbim un pic. Hai să vedem ce este atât de special la ea? Este ea mai bună că berea normală? Cum este berea românească Radler comparativ cu berea de acelaşi tip din afară?

 


1. Nu a fost dintotdeauna o bere uşoară făcută pentru băut în sandale la o terasă pe malul mării. La începuturi era, staţi jos, berea bicicliştilor. Aceştia extenuaţi după efort şi încălziţi peste măsură aveau nevoie de o băutură răcoritoare! Dacă pentru ei nu s-a inventat încă umbrela la bicicletă, un german a inventat ceva mai bun: limonada cu bere!

2. În România, putem bea o bere Radler de foarte bună calitate a discuţiei! Cei 63% limonadă din berea Ciuc Radler ajută cuvintele să nu se amestece ameţitor şi te ajută să treci mai uşor peste căldură. Limonada Radler are în compoziţie 37% Bere Ciuc Premium pentru cazurile în care trebuie să dai noroc cu prietenii, un lucru 2/1 binevenit.


3. Termin articolul acum: SCURT SI LA OBIECT, berea noastră cu lămâie este mai răcoritoare comparativ cu alte beri europene! Ce îmi place la ea, e că simt gustul dulce-acrişor al limonadei mai pregnant decât la alte beri pe care le pot bea prin Europa. Este o alegere a Ciucanilor care mă bucură foarte mult, mai ales că în timpul liber sunt o mare consumatoare de… limonadă! 🙂 Concluzia este că dacă nemţii care au inventat-o beau bere Radler pentru că e răcoritoare, la noi, prima bere Radler din România se bea cu mult mai puţin alcool (1,9%) decât la ei și îi batem clar la răcoreală! Pentru că unora dintre noi le place să vorbească, să mergă acasă fără ajutoare prea multe şi să scrie la final pe facebook sau blog ce au mai auzit şi făcut!

Aștept părerea voastră!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *