Simptomele de greata pe timpul sarcinii

Eu am fost un caz fericit, nu am avut simptome de greata, decat de 2-3 ori, in primul trimestru de sarcina.  In schimb, stiu multe mame insarcinate care în primele trei luni de sarcina au avut o stare aproape permanenta de greata, ceea ce poate duce la voma si la  senzație de rău la stomac.  La cele mai multe femei gravide, care au avut probleme cu greata, acest lucru se întâmplă la orice ora din zi sau chiar noapte.

greturile de dimineataPosibile cauze ar fi creșterea hormonului estrogen, hormonul de sarcina HCG (gonadotropina corionica umana), dezechilibre ale nivelului de zahar din sange, predispoziție genetică, dar, de asemenea, stresul.

În același timp, există studii care spun ca daca ai vărsături de sarcină, ai un risc mai mic de avort spontan. Bineinteles, trebuie mentionat ca nu există motive de îngrijorare în cazul în care nu ai greață, se poate spune doar ca esti o mamica norocoasa.

Există numeroase sfaturi, remedii despre cum poti preveni acest simptom Am incercat sa detaliez mai jos o serie remedii homeopate si vitamine pe care medicul ar fi bine  sa le prescrie:

  • Dimineata, este indicat sa se consume paine prajita, uscata, biscuiti, ceai de menta sau musetel;
  • Ghimbir – tratament eficient pentru greaţă, si totodată, foarte răcoritor, un tonic general pentru sistemul imunitar.
  • Este necesar sa mancati mai multe mese mici, decat sa stati nemancati. Nu trebuie ca stomacul sa stea complet gol pe parcursul zilei 
  • Indicate sunt si alimentele „light” , cum ar fi fructe, legume și produsele lactate.
  • Alimente grase și picante ar trebui evitate, precum băuturile pe baza de cafeină. Desigur, trebuie să fie evitate, de asemenea, indiferent de sarcină nicotina și alcoolul.
  • Trebuie avut in vedere sa se consume o cantitate optima de lichide (apă, ceai de plante). Este recomandat să se bea băuturi între mese, decat in timpul acesteia.
  • Indicate in luarea gretei sunt si nucile sau migdalele
  • Uneori, greata dispate de de mirosul anumitor arome, cum ar fi uleiuri esentiale sau pur și simplu de la mirosul unei felii de lamaie.
  • De asemenea, aerul curat, exercitiile fizice,și de relaxare pot reduce greata;

Formele severe de greata si varsaturi din timpul sarcinii pot fi nu doar enervante, dar periculoase pentru mama si copil atunci când vine vorba de varsaturi frecvente, sau scaderea consumului de alimente și lichide, care pot duce la deficit de deshidratare și de substanțe nutritive.

Dacă grețurile de dimineață țin, de fapt, toată ziua sau dacă ţi-e rău chiar şi după primul trimestru, consultă-te cu un nutriţionist, deoarece ţi-ar putea recomanda o dietă sau suplimente alimentare pentru perioada sarcinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *