Ingrediente:

  • 250 g faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • 175 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei
  • 5-6 masline fara samburi
  • seminte de mac

chifle cu mac

Se cerne făina pe o suprafață de lucru curată sau intr-un castron mai adanc. In mijlocul fainii se face o gaură în care se toarnă drojdia, apa calda si o lingura de ulei de masline. Ingredientele se amestecă bine, pana se formeaza aluatul – aproximativ 10 minute – de forma unei mingi.  Se acopera castronul cu un prosop si se pune intr-un loc cald, unde sa stea la crescut aproximativ 1 ora – pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, maslinele se taie rondele sau fasii subtiri.

Dupa ce aluatul a crescut, se pune pe suprafata de lucru presarata in prealabil cu faina si se framanta usor. Se imparte in 12 parti si se aduce la forma de rotund plat – cu un diametru de aproximativ 7 cm.

Se incalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.

Într-un castron se bate oul. Se pregateste tava de copt – se pune hartie de copt si se aseaza cele 12 bile de aluat. Deasupra celor 12 bile se unge cu oul batut. In partea inferioară a bilei se fac crestături pentru a face gura. Pentru ochii utilizați două inele de masline, iar pentru barbie se folosesc seminte de mac. Din ramasite de aluat, se intinde o foia subtire care se taia apoi in fasii subtiri, care vor fi puse la „podoaba capilara a fetelor”.

Pentru a face obrajii rosii, se poate toca putin ardei rosu.

In cuptorul incins in prealabil, se pun pentru 12-15 de minute.

Aceste chifle se servesc reci.

Sa aveti pofta!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *