Somon cu cidru si garnitura de spanac

Aceasta reteta simpla, dar delicioasa pentru cina din aceasta seara am pregatit-o la sugestia prietenei mele. Avand atât de puține ingrediente, rețeta se bazează în totalitate pe prospețimea ingredientelor.

INGREDIENTE:

  • 1/2 cana de cidru de mere 
  • 1 1/4 linguri de miere
  • 4 fileuri de somon fara piele 
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • Sare si piper, dupa gust
  • 2 lămâi, tăiate în jumătate
  • 1 lingura unt
  • 400 g spanac proaspăt
  • 1 1/2 linguri de vin alb

glazed-salmon

PREPARARE

1 Incalziti cuptorul la 200 ° C. Puneți fileurile de somon intr-un vas de copt suficient de mare pentru a ține somonul într-un singur strat – sa nu se suprapuna.

2 Într-o cratiță la foc mediu, se pun cidrul de mere și mierea sa fiarba, amestacand continuu, pana se injumatateste cantitatea de lichid. 

3 Se toarnă cidrul peste somon, apoi se lasa sa stea timp de 10 minute.

4 Intr-o tigaie se pune uleiul de măsline la incins. Se condimenteaza somonul cu sare și piper, cat timp este in amestecul de cidru. Se scoate din amestec si aseaza peștele în tigaie si se tine aproximativ 2 minute, pana se caramelizeaza – devine auriu. 

 5 Se adauga jumatatile de lamaie in tigaie si pentru aproximativ 8 minute se da la cuptor, adauganduse si restul de amestec de cidru.

6 În timp ce somonul este gătit, într-o altă tigaie se topeste untul. Se adauga spanacul, sarea și piperul. Se tine pe foc până când frunzele incep sa se ​​ofileasca. Se toarnă vin peste ele si se continua fierberea timp de 1 până la 2 minute, pana cand se inmoaie.

7 Pentru servire, se scurge lichidul în exces din spanac și se imparte in portii. Peste spanac, se pune o  bucata de somon si se garniseste cu o jumatate de lamaie.

Sa aveti pofta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *