Somon cu spanac si sos de iaurt

Ador pestele! De toate felurile, de toate tipurile si gatit in orice fel – la gratar, la aburi, la cuptor.
In seara aceasta, am zis ca e momentul sa-mi rasfat baietii cu o portie de somon. Si cum cel mic e innebunit dupa spanac, am zis sa incerc o combinatie intre cele doua alimente. Ce a iesit, descoperiti in continuare!
Ingrediente:
- file de somon
- 400 g spanac
- 200 ml iaurt
- 2 linguri smantana
-
sare
-
piper proaspat macinat
- 1 lingura
suc de lămâie
-
1 cățel de usturoi
- 3 linguri
ulei
Somonul se portioneaza in bucati cat de cat egale si se condimentează cu sare și piper. Spanacul se toaca marunt, la fel si usturoiul. Într-un castron, combinati iaurtul, sucul de lămâie și smântâna. Se pune spanacul sa fiarba 5 minute, se adauga si usturoiul, se condimentează după gust cu sare și piper și se amestecă sa nu se lipeasca. Se ia de pe foc si se adauga si sosul de iaurt.
Este absolut delicios, racaros si numai bun pentru aceste zile toride de vara.
Sa aveti pofta!