Sos de ciuperci cu praz
Ingrediente:

  • 500g ciuperci Champignon
  • 200g pastă de tomate
  • 2 linguriţe sos pesto
  • 2 fire de praz
  • 1 căpăţână usturoi
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • oregano

Mod de preparare:

Ciupercile se feliază fin şi se pun într-o tigaie cu capac, adăugând prazul tăiat foarte fin şi o cană de apă. Se pune capacul şi se lasă să fiarbă până se înmoaie toate ingredientele. Se ia apoi capacul şi se lasă să mai fiarbă fără capac dacă încă este multă zeamă în tigaie.

P1011779
Se adaugă apoi pastă de tomate, usturoi pisat, sare şi piper.

Se lasă să fiarbă până scade puţin, apoi se adaugă şi puţin ulei de măsline, sosul pesto şi oregano.

Se mai lasă câteva minute apoi se opreşte focul.

Se serveşte cu tagliatele fierte al dente.

P1011793

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *