spaghetti-carbonara-png

Ingrediente:

  • ½ pachet spaghete
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 kilogram de bacon, tocat
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 2 ouă mari
  • 3/4 ceașcă parmezan ras
  • 1 cană de apă, păstrată de la fierberea pastelor

 

Mod de preparare:

  1. Gătiți pastele conform indicațiilor de pe pachet. Scurgeți, păstrând o ceașcă cu apa în care au fiert. Așezați pastele înapoi în oala de gătit.
  2. Într-o tigaie mare, încingeți uleiul și căliți baconul timp de cinci minute. Adăugați usturoiul și ceapa și lăsați pe foc până se înmoaie, aproximativ 3 minute.
  3. Într-un castron mic, amestecați ouăle cu brânza. Turnați repede (astfel încât să nu se coaguleze), peste pastele fierte și amestecați încontinuu. Apoi adăugați bacon și ceapă și 1/2 cană din apa păstrată de la paste.
  4. Amestecați bine și serviți imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *