Spaghete Carbonara

Ingrediente:
- ½ pachet spaghete
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 kilogram de bacon, tocat
- 1 ceapă mică, tocată
- 2 căței de usturoi, tocați
- 2 ouă mari
- 3/4 ceașcă parmezan ras
- 1 cană de apă, păstrată de la fierberea pastelor
Mod de preparare:
- Gătiți pastele conform indicațiilor de pe pachet. Scurgeți, păstrând o ceașcă cu apa în care au fiert. Așezați pastele înapoi în oala de gătit.
- Într-o tigaie mare, încingeți uleiul și căliți baconul timp de cinci minute. Adăugați usturoiul și ceapa și lăsați pe foc până se înmoaie, aproximativ 3 minute.
- Într-un castron mic, amestecați ouăle cu brânza. Turnați repede (astfel încât să nu se coaguleze), peste pastele fierte și amestecați încontinuu. Apoi adăugați bacon și ceapă și 1/2 cană din apa păstrată de la paste.
- Amestecați bine și serviți imediat.