spaghetti-carbonara-png

Ingrediente:

  • ½ pachet spaghete
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 kilogram de bacon, tocat
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 2 ouă mari
  • 3/4 ceașcă parmezan ras
  • 1 cană de apă, păstrată de la fierberea pastelor

 

Mod de preparare:

  1. Gătiți pastele conform indicațiilor de pe pachet. Scurgeți, păstrând o ceașcă cu apa în care au fiert. Așezați pastele înapoi în oala de gătit.
  2. Într-o tigaie mare, încingeți uleiul și căliți baconul timp de cinci minute. Adăugați usturoiul și ceapa și lăsați pe foc până se înmoaie, aproximativ 3 minute.
  3. Într-un castron mic, amestecați ouăle cu brânza. Turnați repede (astfel încât să nu se coaguleze), peste pastele fierte și amestecați încontinuu. Apoi adăugați bacon și ceapă și 1/2 cană din apa păstrată de la paste.
  4. Amestecați bine și serviți imediat.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *