Spaghete Carbonara

Ingrediente:
- 250 gr. spaghete
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 kilogram bacon
- 1 ceapă mică, tocată
- 2 căței de usturoi, tocați
- 2 ouă mari
- 3/4 ceașcă parmezan ras
- 1 cană de apă păstrată de la paste
Mod de preparare:
- Gătiți pastele conform indicațiilor de pe pachet. Scurgeți, păstrând o ceașcă din apa în care au fiert pastele. Așezați pastele înapoi în oala de gătit.
- Într-o tigaie mare, încingeți uleiul și căliți baconul timp de cinci minute. Adăugați usturoiul și ceapa și gătiți până se înmoaie, aproximativ 3 minute.
- Într-un castron mic, amestecați ouăle și brânză. Repede (astfel încât să nu se coaguleze), adaugați amestecul de ou / brânză în pastele fierte. Apoi, amestecați cu bacon, ceapă și 1/2 cană de apă.
- Amestecați pentru a omogeniza bine și serviți imediat.