spaghete-carbonara

Ingrediente:

  • 250 gr. spaghete
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 kilogram bacon
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • 2 ouă mari
  • 3/4 ceașcă parmezan ras
  • 1 cană de apă păstrată de la paste

Mod de preparare:

  1. Gătiți pastele conform indicațiilor de pe pachet. Scurgeți, păstrând o ceașcă din apa în care au fiert pastele. Așezați pastele înapoi în oala de gătit.
  2. Într-o tigaie mare, încingeți uleiul și căliți baconul timp de cinci minute. Adăugați usturoiul și ceapa și gătiți până se înmoaie, aproximativ 3 minute.
  3. Într-un castron mic, amestecați ouăle și brânză. Repede (astfel încât să nu se coaguleze), adaugați amestecul de ou / brânză în pastele fierte. Apoi, amestecați cu bacon, ceapă și 1/2 cană de apă.
  4. Amestecați pentru a omogeniza bine și serviți imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *