Spaghete carbonara

Ingrediente
- 350g spaghete,
- 150g bacon sau pancetta,
- unt,
- 2 oua,
- 100g parmezan
- sare,
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare
Pentru inceput se pune intr-o cratita pe foc apa in care se adauga un praf de sare, iar dupa ce da in fiert se adauga spaghetele.
Inainte cu putin timp ca pastele sa fie gata, se caleste bacon-ul intr-o tigaie wok incinsa, cu putin unt, timp de 2 minute.
Pastele al dente, se scurg bine de apa si rastoarna in tigaia in care s-a rumenit bacon-ul. Se mai adauga putin unt peste ele.
Intr-un bol mare se amesteca bine cele doua oua impreuna cu parmezanul razuit, se adauga sare si piper negru dupa gust. Dupa ce pastele au stat 5 minute in tigaie impreuna cu bacon-ul, se rastoarna continutul tigaii in bolul cu oua si parmezan.
Se amesteca bine, se presara putin parmezan razuit deasupra si menta proaspata. Se servesc calde.
Pofta buna!