Pentru că printre noi sunt foarte multe mămici extrem de talentate în bucătărie, am deschis o nouă rubrică dedicată lor, unde vom avea numai cu reţete primite de la mămici.

Reţeta de astăzi aparţine Elenei Stoica, mămică a TREI copii minunaţi! Când găteşti pentru unul, este simplu, când găteşti pentru doi…mai merge, dar când găteşti pentru trei mofturoşi…e clar că trebuie să găteşti foarte bine ca să îi mulţumeşti pe toţi 🙂

Aşadar, iată o reţetă delicioasă şi rapidă, excelentă pentru 3 muşchetari mofturoşi!

Spaghete cu piept de pui şi sos de brânză

Ingrediente:

  • 500g spaghete
  • Un cubuleţ mic de unt
  • 1 piept mare de pui
  • 250g smântână lichidă pentru gătit
  • 100g parmezan ras
  • 1 linguriţă amestec de ierburi italiene
  • 1.5 linguriţă pastă curry
  • Sare, piper

Mod de preparare:

Spaghetele se pun la fiert în apă clocotită cu un praf de sare.

Pieptul de pui dezosat, se taie fâşii subţiri, sau se bate uşor cu ciocanul de şniţele şi se pune pe o tigaie grill. Se lasă pe ambele părţi până devine auriu.

Între timp, într-o tigaie încinsă se pune smântâna, pasta curry, sare şi piper după gust. Se lasă să fiarbă timp de câteva minute, iar la final se adaugă parmezanul ras şi ierburile italiene.

Spaghetele se scurg bine de apă, se amestecă cu untul şi se lasă să se răcească foarte puţin.

Se servesc calde cu sos şi piept de pui tăiat cubuleţe.

Să aveţi poftă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *